top of page

Keratine werkt cumulatief én is maatwerk

Keratine kan voor vele doelen worden ingezet. Keratine kan beschadigingen in het haar repareren. Haar, indien gewenst permanent, steil maken, pluisvrij maken of krul reductie bereiken.

Bij mijn cliënt (foto boven) is voor de eerste keer sinds jaren weer een keratine gebruikt. De missie was om het haar steiler en gezonder te maken. Uiteindelijk is het doel om permanent steil haar te bereiken. Na een zorgvuldige analyse is gekozen voor een medium sterke keratine met als voornaamste doel om het haar gezonder te maken. Door veelvuldig gebruik van een steiltang was deze stap nodig om de beschadigde delen aan te vullen. Door de keratine zal het gebruik van de steiltang veel malen minder zijn en zal het haar niet meer verder beschadigen. Dit is een goede voorbereiding op de volgende keratine behandeling, waarbij we twee keratines combineren voor een permanent steil resultaat.


Keratine werkt cumulatief, indien de wens permanent steil haar is, pas ik een andere techniek toe en zal ik de keratine ‘stapelen’. Zo wordt bij iedere behandeling het haar steiler. Wanneer het haar bij de eerste behandeling ‘gerepareerd’ is, kunnen we de volgende keer een combinatie behandeling en/of een sterkere keratine gebruiken.Vanwege de cumulatieve eigenschap van keratine gebruik ik bij cliënten die nog hun natuurlijk krul willen behouden andere technieken voor een vervolg- of uitgroeibehandeling. Afhankelijk van de staat van het haar en de nog aanwezige keratine kies ik voor een mildere variant en/of verwerk ik de keratine op een andere manier.


Keratine is altijd maatwerk!


Laat je altijd goed informeren en vraag door. Denk bijvoorbeeld aan hoe je de keratine het beste onderhoud. Hoe je het beste met je uitgroei om kunt gaan. Wanneer de verwachting is dat je eventueel een volgende behandeling nodig hebt. Én, vraag of de keratine die wordt gebruikt geen formaldehyde bevat. Dit kan namelijk meer schade aanbrengen dan goed doen. Zonde, want dat is écht niet nodig!


Volg mijn blog, ik post regelmatig tips en nieuws, ook over keratine. Kijk vooral ook even op www.mierla.nl/keratine

Comments


bottom of page