top of page

Keratineshampoo of -conditioner en een keratinebehandeling: Het verschil!

Je kunt tegenwoordig veel haarproducten vinden als shampoos, conditioners en haarmaskers waarop staat dat het keratine bevat. Het effect is echter zeer tijdelijk en veel minder effectief dan een keratinebehandeling. Waarom geven deze producten niet hetzelfde effect als een keratinebehandeling?

Een technisch verhaal, maar hier komt ‘ie. De proteïnen in deze producten zijn positief geladen, terwijl de beschadigde delen van het haar negatief geladen zijn. De

proteïne moleculen uit het product worden als een magneet tot het haar aangetrokken. Door hun grote moleculaire gewicht kunnen deze moleculen echter niet in het haar binnendringen. Ze hechten zich aan de buitenkant van de haarschacht en vullen daar de poreuze plekken op. Hierdoor wordt het haar beter doorkambaar, krijgt het (tijdelijk) meer glans en ziet het er gezonder uit. Het nadeel is dat het haar zwaarder kan worden en er daardoor slapper en minder volumineus.


Deze oppervlakkige, cosmetische coating wordt echter weer verwijderd zodra het haar gewassen wordt met een shampoo. De moleculen van de keratines die gebruikt worden bij een keratinebehandeling zijn veel kleiner. Daarnaast wordt de keratine door middel van hitte in het haar geperst waardoor het langdurig tot permanent de haarstructuur wijzigt. Het is hierbij van belang dat er een veilige formaldehydevrije keratine wordt gebruikt.


Keratineshampoo en -conditioner is tijdelijk en minder effectief!


Volg mijn blog, ik post regelmatig tips en nieuws, ook over keratine. Kijk vooral ook even op www.mierla.nl/keratine

Comments


bottom of page