Groeit je haar sneller na keratine?
top of page

Groeit je haar sneller na keratine?

Bijgewerkt op: 20 dec. 2022

Gezonde haarzakjes geven gezonder en sterker haar. Maar hoe krijg je die gezonde haarzakjes? Gezonde voeding en een gezonde hoofdhuid! Een hoofdhuidmassage met je vingertoppen (niet je nagels!) stimuleert de doorbloeding, wat op zijn beurt weer zorgt voor meer voedingsstoffen en zuurstof naar de haarzakjes. Je kunt de natuur ook nog een handje helpen met voedingssupplemenen zoals biotine, silicium, collageen en ijzer.



Met haarverzorgingsproducten zonder sulfaten, siliconen en alcohol houd je je hoofdhuid en je haar gezond. Ook eens per week een luchtig masker kan helpen. Als je haar eenmaal is gegroeid, helpt regelmatig de puntjes laten knippen ✂ tegen ‘t vormen van poreuze gespleten puntjes. Zorg voor een kapper die begrijpt dat je echt alleen de noodzakelijke puntjes wilt laten afknippen. Een Split Ender Pro behandeling kan een uitkomst bieden. Met deze behandeling haal je een paar millimeter van je puntjes zonder ‘t risico er te veel af te halen.


Wees verder zuinig op je haar en ontwar je haar rustig en zorgvuldig met een kwalitatief goede borstel. Bijvoorbeeld een Tangle Teezer met handvat. Zeker als ‘t nog nat is!


Draag weinig of geen (te) strakke staart of knot.


Gebruik bij hittetools zoals een föhn en steiltang altijd hittebeschermende producten. Kleine moeite! Een keratinebehandeling zorgt voor glanzend en soepel vallend haar. Het beschermende laagje zorgt voor minder pluis waardoor je het gebruik van hittetools kunt minimaliseren.


Laatste tip: een satijnen of zijden kussensloop zorgt voor minder wrijving. Wat weer beter is voor je haar en je huid knapt er ook van op!


Hoe lang je haar kan worden wordt natuurlijk ook bepaald door je genen (daarover later meer), maar een goede verzorging zorgt ervoor dat je haar minder snel afbreekt.


Houd mijn blog in de gaten voor meer over haargroei, haarverzorging, keratine, tips en nieuws: mierla.nl/blog!


Kom je even langs voor een persoonlijke advies? Bel, app of plan zelf online je afspraak via mijn agenda . Je bent van harte welkom!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page